Vinter-1500x500.jpg

Værn håret mod vinteren

Vi får tit at vide, at vi skal beskytte vores hår mod varmen. Men de færreste er klar over, at kulde faktisk er mindst lige så skadeligt for vores hår. Og når man bor i et land som Danmark, hvor vinteren er lang og frostfyldt, er det en god idé at være godt forberedt. Vi giver dig her et par tips og tricks til, hvad du skal tanke op med for at værne dit hår mod vinteren – ikke bare på badeværelseshylden men også i køleskabet.

På badeværelset: Masser af fugt

Når vi går vinteren i møde, bør du tanke op med hårprodukter, der giver masser af fugt. Vælg en ekstra fugtgivende shampoo, og spring ikke balsamen over – har du god tid, er det en god idé at lade den virke i et par minutter. Sørg desuden for altid at have en god hårkur ved hånden, som du bruger et par gange om ugen for at give et fugtboost. Føntørring bør du undgå så meget som muligt, men hvis du ikke kan undvære den, er det vigtigt med en god, fugtgivende olie, som kommes i inden, du føner håret. Det er med til at forsegle fugten og forberede håret til kulden.

Produkter: Joico Moisture Recovery Shampoo, balsam og Treatment balm + Joico K-PAK Color Therapy Oil

I køleskabet: Sunde fedtsyrer

Gode hårprodukter er uundværlige, men faktisk kan du hjælpe det velplejede hår på vej ved at vælge en række bestemte madvarer. Essentielle fedtsyrer sikrer, at væsken i kroppen ikke fordamper så hurtigt, til gavn for både hud og hår. Dem finder du bl.a. i uraffinerede olier som koldpressede jomfruolier eller ekstra jomfruolier. Du finder også masser af omagafedtsyrer i fede fisk og fedt i avocado og nødder som mandler og hasselnødder – men vær opmærksom på, at nødderne mister mange af deres gode egenskaber, hvis de varmes op. Vandet må du heller ikke glemme. Ligesom med huden, vil det kunne ses  og mærkes på håret, hvis du ikke får væske nok – og når det er frostvejr udenfor, er der ekstra brug for fugt både indeni og udenpå.

vinter_1000x500

×

Comments are closed.